Ben jij gesteriliseerd en/of in de menopauze?

19, Februari, 2019

Een essentieel onderdeel van het ontwikkelen van geneesmiddelen is klinisch onderzoek. Daarbij spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Via de Janssen Clinical Pharmacology Unit (CPU) kan jij een bijdrage leveren aan de geneesmiddelen van morgen.

Wij rekruteren doorlopend vrijwilligers in alle doelgroepen en leeftijden, o.a. ook vrouwen tussen 45 en 58 jaar. Voor de samenstelling van het doelpubliek van onze studies zijn we afhankelijk van de omschreven criteria in het protocol. Soms worden bijvoorbeeld alleen mannelijke vrijwilligers toegelaten. Een reden daarvoor kan zijn dat het toxicologisch onderzoek naar eventuele effecten op de voortplanting nog niet is afgerond. Vrouwen zijn onder meer gevoeliger voor effecten op de geslachtscellen, omdat zij het moeten stellen met de eicellen waarmee ze zijn geboren, terwijl mannen continu nieuwe zaadcellen aanmaken. Hierdoor worden in studies met bepaalde medicate enkel niet-vruchtbare vrouwen toegelaten, omschreven als:

Post menopauzaal: doorgaans omschreven als ouder dan 45 jaar en meer dan 1 jaar geen menstruatie gehad (er mag geen andere reden zijn voor post menopauze) (aanvullende bloedtesten kunnen verder uitsluitsel geven), OF

Gesteriliseerd: na verwijdering van eierstokken en/of baarmoeder, afbinden of afsluiten van de eileiders

Meld je geheel vrijblijvend aan als vrijwilliger en vul een medische evaluatiefiche in. Op die manier kunnen we je uitnodigen voor een eerste algemene, niet-studiegebonden, medische keuring van ca. 30 minuten. Hierdoor krijg je een breder beeld van klinisch onderzoek van Janssen Pharmaceutica. Stel al je vragen aan onze arts en schrijf je bij interesse in voor onze studies. Gedurende het traject ontvang je een vergoeding voor je deelname.

Meedoen aan klinisch onderzoek doe je voor verscheidene motieven. Omdat je patiënten meer hoop op genezing wil geven. Omdat je nieuwe vrienden wil maken op onze unit. Omdat je een vergoeding ontvangt. Steek zelf patiënten een hart onder de riem. Schrijf je in als kandidaat-proefpersoon bij de CPU