Welkom

De Clinical Pharmacology Unit (CPU) is een klinisch onderzoekscentrum verbonden aan Janssen Pharmaceutica, een dochterbedrijf van Johnson&Johnson. We zijn gelegen in het ZNA Jan Palfijn ziekenhuis in Merksem (Antwerpen, België). 

Als onderzoekscentrum spelen we een belangrijke rol in de ontwikkeling van zowel nieuwe als bestaande geneesmiddelen. Hierbij zoeken we continu antwoorden op cruciale vragen die een basis vormen voor toekomstig gebruik, bijvoorbeeld:

  • Hoe verdraagt de mens een geneesmiddel?

  • Op welke wijze worden de medicijnen door het lichaam opgenomen en afgebroken?

  • Hoe lang blijven de geneesmiddelen in het lichaam?

  • Welk effect heeft een geneesmiddel als het samen met een ander medicament wordt ingenomen?

  • Hoe werkt een nieuw geneesmiddel bij de mens, en heeft het eventuele bijwerkingen?

 

We hebben daarom een onderzoeksteam dat bestaat uit medewerkers binnen diverse disciplines: artsen, verpleegkundigen, psychologen, laboranten, logistieke medewerkers, informatici, administratieve medewerkers, etc. Zij zorgen voor een goed verloop van onze klinische studies.  

Om de veiligheid en betrouwbaarheid van onze onderzoeken optimaal te garanderen, werken we uitsluitend volgens de regels voor medische ethiek en de geldende nationale en internationale richtlijnen. Dankzij medische proefpersonen kunnen we in de loop van onze onderzoeken de nodige antwoorden terugvinden. Schrijf je daarom in als vrijwilliger voor één van onze klinische studies! Bij deelname krijg je een vergoeding voor je engagement. Ook jij komt in aanmerking.